Woningen

Oplevering psychogeriatrisch zorgcomplex Robijnhof in Leiden

Vastgoedbelegger Altera Vastgoed NV (verder: Altera) heeft van Bouwbedrijf M.J. de Nijs & Zonen de laatste fase van project Robijnhof in Leiden opgeleverd gekregen. Het gaat om het vierde bouwblok dat bestaat uit een psychogeriatrisch zorgcomplex waar intramurale zorg gaat worden verleend. Het zorgcomplex bevat 40 psychogeriatrische eenheden en is verhuurd aan zorgverlener Stichting Libertas leiden.

De oplevering van het project Robijnhof vond gefaseerd plaats. In 2022 zijn 119 appartementen met ondergrondse parkeergarage en een collectieve rijwiel- en scootmobielberging opgeleverd. Het zorgcomplex is net als de appartementen aangesloten op het stadsverwarmingsnetwerk en op de daken van de gebouwen liggen zonnepanelen. Met de oplevering van het zorgcomplex is project Robijnhof in zijn volledigheid verhuurd.

Erwin Wessels, CIO Altera: “Met de afronding van de intramurale zorgeenheden markeert het project Robijnhof zijn volledige voltooiing. Daarnaast zijn alle woningen van de voorgaande opleveringen succesvol verhuurd. Deze woningen, uitgerust met uitgebreide voorzieningen, zijn ideaal voor ouderen met een lichte extramurale zorgbehoefte. Gezien de toenemende vergrijzing in Nederland is er een groeiende vraag naar duurzame, levensloopbestendige woningen waarbij er een mogelijkheid is tot het bieden van (lichte) zorg. Robijnhof draagt hieraan bij en sluit daarmee aan bij onze woningportefeuille, die zich richt op woongenot voor alle doelgroepen.”

 

 

Delen:
Woningen

Oplevering van Fase 1 De Zaanse Helden

Woningen

Nautisch NDSM aan het IJ in Amsterdam opgeleverd

Woningen

Altera verduurzaamt 77 woningen in Haarlem met Van Wij...