Woningen

Verduurzaamde jaren-tachtig-woningen opgeleverd aan Altera Vastgoed door BAM Wonen

Amstelveen, april 2024 – Altera Vastgoed (hierna “Altera”) heeft de jaren tachtig-woningen in Sassenheim verduurzaamd opgeleverd gekregen van BAM Wonen. Het verduurzamen van deze woningen sluit aan bij de ambities van Altera om haar portefeuille uiterlijk in 2040 Paris Proof te hebben.

Deze oplevering betreft het eerste project in de meerjarige samenwerking met BAM Wonen en omvat 31 huurwoningen aan het Evert van Dijkpad en Parmentierpad in Sassenheim. Met duurzaamheidsmaatregelen als betere isolatie en ventilatie reduceert het gasverbruik met 17.330 m3 per jaar en daalt de CO2-uitstoot met 31.000 kilogram per jaar. Voor de bewoners ontstaat hierdoor meer wooncomfort, een lager energieverbruik en dalen de theoretische totale woonlasten. De huurders hebben aangegeven dat de werkzaamheden soepel zijn verlopen en dat ze de comfortverbetering direct hebben ervaren.

De werkzaamheden bestonden uit het toepassen van dak- en bodemisolatie. Het bestaande glas is vervangen door triple glas en de woningen hebben een nieuw balansventilatiesysteem met warmtewinning (WTW-systeem) gekregen.

Erwin Wessels, CIO Altera: ‘We vieren met de oplevering van de verduurzaamde woningen in Sassenheim de volgende stap van onze verduurzamingsstrategie. Deze is in het belang van onze huurders, onze aandeelhouders voor wie wij investeren en ook voor de samenleving tegenover wie wij een grote verantwoordelijkheid hebben op het gebied van gezonde en leefbare omgevingen. Momenteel zijn we bezig met de voorbereidingen voor de verduurzaming van nog eens 300 woningen verspreid over 9 gemeentes.’

Henry Jongerden, adjunct-directeur Renovatie Concepten bij BAM Wonen:

‘Blije huurders in energiezuinige woningen, dát motiveert ons! Samen met Altera blijven we woningen verduurzamen en zorgen we voor een gezondere en leefbare toekomst.’

Delen:
Woningen

Altera Vastgoed zet verdere verduurzaming voort in Udenh...

Woningen

Oplevering psychogeriatrisch zorgcomplex Robijnhof in...

Woningen

The Mayor is opgeleverd en volledig verhuurd