Winkels

Altera Vastgoed koopt wijkwinkelcentrum de Vlashoeck

Vastgoedbelegger Altera Vastgoed NV (hierna: Altera) heeft wijkwinkelcentrum De Vlashoeck in Bergschenhoek verworven van Strada Vastgoed BV. In het winkelcentrum van circa 4.200 m² is onder meer een Plus supermarkt en een Kruidvat drogisterij gevestigd.

Het centrum biedt ruimte aan een tiental winkels en dateert uit 2004. De Vlashoeck heeft een ondergelegen parkeergarage met 160 gratis parkeerplaatsen en is onderdeel van het kernwinkelgebied in Bergschenhoek, dit geeft de gelegenheid aan de bezoekers om gerust hun boodschappen te doen.

De acquisitie volgt op de eerdere aankopen van het wijkwinkelcentrum Brouwhorst in Helmond en de supermarkten in Lisse, Nijmegen en Zwijndrecht. Winkelcentrum de Vlashoeck wordt onderdeel van de duurzame food & convenience portefeuille van Altera.

Jaap van der Bijl, CEO Altera: “Door de toevoeging van wijkwinkelcentrum Vlashoeck groeit het aandeel convenience vastgoed in onze portefeuille naar ruim 85%. Gedreven vanuit onze beleggingsvisie zal dit aandeel de aankomende periode verder groeien. Hiermee bieden wij een beleggingsstragie die gericht is op een stabiel direct rendement, minder gevoelig is voor e-commerce en conjunctuurveranderingen en bijdraagt aan de sociale cohesie in de wijk.“

Strada Vastgoed BV is een landelijk opererende vastgoed investeringsmaatschappij die zich met name richt op het (langjarig) beleggen in supermarkten.

Altera is bij de aankoop commercieel begeleid door McDevitt, gespecialiseerd in winkelvastgoedadvies en richt zich cross border op aan- en verhuur alsmede aan-en verkoop.

Foto: Vlashoeck, Bergschenhoek
Delen:
Winkels

Altera contracteert Action voor het Gouweplein in Waddinx...

Winkels

Altera contracteert P1 voor parkeerbeheer in Houten

Winkels

Altera Vastgoed verwerft Albert Heijn supermarkt in Sas...