Winkels

Altera Vastgoed omarmt digitale transformatie en gaat in zee met Proprli als beheerder van volledige winkelportefeuille

Vastgoedbelegger Altera Vastgoed (hierna: ‘Altera’) en Proprli zijn een overeenkomst aangegaan voor het gebruik van het Proprli-platform door Altera.  Altera verwacht de komende jaren verder te zullen groeien en ziet daarvoor digitale samenwerking met stakeholders, zoals vastgoedbeheerders, als cruciaal.

Een perfecte match voor Altera’s digitale strategie

Altera heeft zich ten doel gesteld haar asset management te digitaliseren. In het kader van deze digitale strategie is Altera bezig data-analisten aan te nemen en een groot aantal processen, waaronder het management van de vastgoedportefeuille, te digitaliseren. Het werk van Proprli sluit perfect aan bij deze visie, omdat eigenaren en vastgoedbeheerders via Proprli’s platform naadloos kunnen samenwerken.

Ivo Groenhuizen, Head of Asset Management Retail bij Altera: “De continuïteit van gegevens en processen voor alle activa in onze portefeuille is een cruciaal speerpunt in onze digitale strategie”, zegt Ivo Groenhuizen, Head of Asset Management Retail bij Altera Vastgoed. “We willen deze processen laten lopen via het platform van Proprli, waar alle betrokkenen kunnen samenwerken en Altera eigenaar en beheerder blijft van alle activagegevens.”

Positieve groei en versterking van Altera’s managementplatform

In 2022 heeft Altera positieve rendementen gerealiseerd, zijn het woningfonds en het winkelfonds gegroeid en zijn er nieuwe aandeelhouders en huurders bij gekomen. De werking van het managementplatform is verbeterd door de verdere uitrol van de digitale strategie en door de komst van nieuwe collega’s, waaronder professionals in data-gerelateerde functies.

Een nieuwe mijlpaal voor Proprli

“We zien er erg naar uit om met Altera samen te werken en diens digitale transformatie te ondersteunen”, zegt Boudewijn Groot, medeoprichter en CEO van Proprli. “Samen gaan we ervoor zorgen dat hun vastgoedportefeuille beheersbaarder en zichtbaarder wordt dan ooit tevoren, wat beide organisaties ten goede zal komen. Dat cliënten van een dergelijke statuur met ons Proprli-platform gaan werken is weer een grote mijlpaal voor ons team en toont aan dat we op de goede weg zijn.”

 

Foto van links naar rechts: Boudewijn Groot van Proprli, Oscar Groot van Altera, Ivo Groenhuizen van Altera, Micha Smit van Proprli
Delen:
Winkels

Altera contracteert Action voor het Gouweplein in Waddinx...

Winkels

Altera contracteert P1 voor parkeerbeheer in Houten

Winkels

Altera Vastgoed verwerft Albert Heijn supermarkt in Sas...