Winkels

Altera verkoopt retail park Utrecht aan abrdn

Altera Vastgoed (verder: Altera) heeft eind december 2021 haar vastgoed aan Kaap de Goede Hooplaan in Utrecht verkocht aan een abrdn fonds.

Het retail park (11 units) aan Kaap de Goede Hooplaan is volledig verhuurd aan onder andere Goossens, Hartog Wonen, Swiss Sense en X2O. Het is onderdeel van woonboulevard Utrecht (Kanaleneiland) met ruime gratis parkeergelegenheid voor de deur. Het meubelcentrum ligt in het zuiden van de stad Utrecht naast de Ring (A12) op de aanrijroute naar Ikea en behoort daarmee tot het drukst bezochte gedeelte van de woonboulevard.

Via het aan- en verkoopprogramma, de verhuur- en verduurzamingsactiviteiten heeft Altera haar portefeuille in 2021 verder versterkt en in lijn gebracht met haar beleggingsstrategie. Deze is volledig gericht op investeringen in het segment van de dagelijkse boodschappen. Het is een stabiel segment in de winkelmarkt en een belegging die vooral heel goed past bij institutionele beleggers: een hoger direct rendement, duurzaam en minder gevoelig voor e-commerce en conjunctuurgolven.

Erwin Wessels, CIO Altera: “Altera heeft het winkelvastgoed in Utrecht ruim 20 jaar in bezit gehad. Ingegeven door onze beleggingsstrategie van het winkelfonds was dit voor ons het juiste moment om afscheid te nemen van deze uitstekend gelegen PDV/GDV locatie. Wij zijn dan ook verheugd met deze transactie waardoor binnen het winkelfonds Food & Convenience nóg dominanter wordt”.

Aan- en verkopen in 2021

Altera heeft solitaire supermarkten aangekocht in Lisse (Aldi) en Nijmegen (Albert Heijn) en wijkwinkelcentrum Brouwhorst in Helmond. De niet-strategische portefeuille werd verder afgebouwd door de verkoop van high street winkels in Breda, Haarlem en  Apeldoorn en het comparison centrum Brabantplein in Uden en dan tot slot Kaap de Goede Hooplaan in Utrecht.

Ties Priester, Head of Transactions abrdn: “Wij zijn erg te spreken over de ligging en bereikbaarheid van het retail park. Gelet op de verwachtte volumegroei van 1,5% voor de Nederlandse retailmarkt in 2022, na twee krimpjaren, is het voor ons het juiste moment om retail aan te kopen. Het zoeken naar de juiste locatie is echter de uitdaging, en dat is ons hier zeker gelukt.”

Altera werd bij de totstandkoming van de verkoop geadviseerd door Cushman & Wakefield en Dentons. Koper werd bijgestaan door Colliers.

Delen:
Winkels

Altera Vastgoed verwerft Albert Heijn supermarkt in Sas...

Winkels

Altera verwelkomt Dirk van den Broek op het Gouweplein in...

Winkels

Nieuwe huurders in wijkwinkelcentra Toolenburg en Westw...