Winkels

Altera verwerft wijkwinkelcentra Westwijk in Amstelveen en Zijdelwaard in Uithoorn

Vastgoedbelegger Altera heeft wijkwinkelcentra Westwijk in Amstelveen en Zijdelwaard in Uithoorn gekocht van Tristan Capital/Sectie5. Beide centra zijn in 2016 volledig gerenoveerd en qua omvang aangepast aan hun (toekomstige) verzorgingsgebied. Westwijk heeft een totaal oppervlak van circa 8.370 m2 met 34 winkelunits, Zijdelwaard heeft een oppervlak van circa 13.089 m² met 51 winkelunits. Beide centra hebben goede parkeervoorzieningen en zijn nagenoeg volledig verhuurd. De centra hebben een mix van nationale en lokale retailers waaronder supermarkten, vers speciaalzaken en retail op het gebied van persoonlijke verzorging, aangevuld met horecagelegenheden en (zorg)dienstverleners.

De acquisitie volgt op de toevoeging van twee winkelcentra in respectievelijk De Meern en Leusden en twee solitaire supermarkten in respectievelijk Zeist en Hilversum eerder dit jaar. Westwijk en Zijdelwaard worden onderdeel van de duurzame, volledig BREEAM-gecertificeerde, retailportefeuille van Altera.

Wijkwinkelcentrum Westwijk, Amstelveen

Jaap van der Bijl, CEO Altera: “In sterke convenience centra is er beduidend minder leegstand dan in andere retailsegmenten en wij verwachten dat dit ook op de lange termijn zo zal blijven. De mix en variëteit van nationale en lokale retailers draagt ook bij aan de sociale cohesie en aantrekkelijkheid van wijkwinkelcentra. Onze food & convenience retailportefeuille is een investering die vooral heel goed past bij institutionele beleggers: een hoger direct rendement, duurzaam en minder gevoelig voor e-commerce en conjunctuurgolven. Onze strategie in dit segment is daarom gericht op een solide groei en ontwikkeling van de portefeuille.”

Westwijk

Wijkwinkelcentrum Westwijk is in 2016 gerenoveerd en uitgebreid en ligt in verzorgingsgebied Westwijk Noord en Westwijk Zuid, de jongste uitbreidingswijk in Amstelveen met circa 15.500 inwoners. Dit verzorgingsgebied van het winkelcentrum zal de komende jaren verder groeien door uitbreidingswijk De Scheg en het beoogde woonprogramma op bedrijventerrein Legmeer. Deze gebieden behoren tot het primaire verzorgingsgebied van Westwijk en zullen geen aanvullende winkelvoorzieningen krijgen.

Zijdelwaard

Wijkwinkelcentrum Zijdelwaard is in 2016 gerenoveerd en uitgebreid en ligt in verzorgingsgebied Zijdelwaard. Het verzorgingsgebied, inclusief de uitbreidingswijk Legmeer West, kent ruim 14.500 inwoners. Gezien de ligging, omvang en goede faciliteiten heeft het centrum een sterke functie binnen Uithoorn en het directe buitengebied.

Altera is bij de aankoop commercieel begeleid door KroesePaternotte en juridisch door Dentons. Het beheer van de wijkwinkelcentra zal worden verzorgd door Colliers International. Verkoper Tristan Capital/Sectie5 is bij de verkoop geadviseerd door Cushman & Wakefield, Brickstone Retail en Houthoff.

Winkelcentrum Zijdelwaard, Uithoorn
Delen:
Winkels

Nieuwe winkel van HEMA geopend in Het Rond in Houten

Winkels

Altera verlengt overeenkomst met Q-Park op Sint Jorisplei...

Winkels

Altera en MN verkopen winkelcentrum met woningen in...