Winkels

Supermarktketen ALDI naar Zwolle Zuid

Altera voegt supermarkt ALDI toe aan wijkwinkelcentrum Zwolle Zuid. Door het contracteren van ALDI, waarvoor enkele ruimtes worden samengevoegd, is het aanbod van dagelijkse boodschappen in het winkelcentrum verder vergroot naar ruim 78%. ALDI zal in de zomer van 2023 de winkel van 1.345 m² openen.

Wijkwinkelcentrum Zwolle Zuid is hét dagelijkse boodschappencentrum van Zwolle Zuid, met een compleet aanbod aan food & convenience en een goede verhouding tussen lokale ondernemers en het grootwinkelbedrijf, onder andere Lidl, Albert Heijn, Kruidvat en Action en straks ook ALDI. Het winkelcentrum is wijkvoorzienend met een primair verzorgingsgebied van ca. 30.000 inwoners.

Zwolle Zuid is een goed voorbeeld van een toekomstbestendig winkelcentrum dat perfect past binnen de beleggingsstrategie. Altera blijft inzetten op de verdere groei van het aandeel supermarkten binnen de convenicence portefeuille.

 

Erwin Wessels, CIO Altera: “De afgelopen periode hebben we in samenwerking met ALDI gewerkt aan het realiseren van een derde supermarkt in ons centrum. Met het sluiten van een langjarige huurovereenkomst kan nu gestart worden met het realiseren van de nieuwe ALDI supermarkt. Daarnaast is de mix en variëteit van nationale en lokale retailers en de wijkondersteunende faciliteiten een belangrijke bijdrage aan de sociale cohesie en aantrekkelijkheid van de wijk.”

Duurzaamheid

Tijdens de verbouwing wordt het bouwafval gerecycled en de benodigde verduurzamingsstappen gezet, waaronder het gasloos maken van de winkel, het verwarmen van de ruimte via warmteterugwinning (restwarmte van de koelingen), toepassen van ledverlichting en plaatsen van HR++ glas en tochtsluizen.

Bij deze verhuurtransacties met de zittende huurders werd Altera geadviseerd door Colliers Property Management B.V.

Over ALDI

ALDI is de uitvinder van discount en heeft zo’n vijfhonderd winkels verspreid over heel Nederland. Deze winkels worden beheerd door zes regionale hoofdkantoren. Circa 10.000 ALDI medewerkers vormen het kloppende hart van deze groeiende organisatie. ALDI heeft een zorgvuldig gekozen assortiment vers, houdbaar en non-food

ALDI Nord is één van de meest toonaangevende internationale retailers. De discounter focust op de essentie en biedt zijn klanten in negen Europese landen betrouwbare en hoogwaardige producten tegen de laagst mogelijke prijs. De sleutel tot het aanhoudende succes van ALDI

Nord Group zijn de meer dan 86.000 ALDI medewerkers in België, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg, Nederland, Polen, Portugal en Spanje.

Zwolle Zuid
Delen:
Winkels

Altera Vastgoed verwerft Albert Heijn supermarkt in Sas...

Winkels

Altera verwelkomt Dirk van den Broek op het Gouweplein in...

Winkels

Nieuwe huurders in wijkwinkelcentra Toolenburg en Westw...