Woningen

Aankoop 26 Nul-Op-De-Meter eengezinswoningen in Waalwijk

Altera Vastgoed heeft met ontwikkelaar Sustay uit Utrecht en Schutte Bouw uit Zwolle overeenkomsten gesloten voor de afname van 26 Nul-Op-De-Meter eengezinswoningen in project Mercatorhof in Waalwijk.

De Samarja-locatie, gelegen in de kindvriendelijke wijk Besoyen, is in mei 2018 door ontwikkelaar Sustay aangekocht ten behoeve van de sloop van het voormalige verzorgingstehuis Samarja en de realisatie van totaal 44 eengezinswoningen verdeeld over 7 blokken. Alle woningen worden Nul-Op-De-Meter (NOM) opgeleverd. Schutte Bouw uit Zwolle neemt de sloop- en realisatiewerkzaamheden voor haar rekening.

Altera koopt 26 eengezinswoningen verdeeld over 4 blokken. De woningen zijn 118 tot 127 m2 groot, beschikken over 4 slaapkamers en zijn allen voorzien van een luxe badkamer en keuken en ruime tuin. De woningen worden door Altera Vastgoed in de vrije sector huur aangeboden. Met de aankoop van dit project in Waalwijk, ziet Altera mogelijkheden om kwalitatief hoogwaardige vrije sector huurwoningen te kunnen aanbieden aan jonge gezinnen en tweeverdieners. Het centrum van Waalwijk met al haar voorzieningen ligt op korte afstand, evenals een basisschool, het Twee Steden Ziekenhuis en het busstation Waalwijk met directe verbindingen naar Den Bosch en Tilburg.

Het project wordt all-electric en dus gasloos uitgevoerd. Op de daken van de woningen worden zonnepanelen aangelegd. Met een Nul-Op-De-Meter woning zullen toekomstige huurders geen of zeer lage energielasten hebben. Het project draagt daarmee bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van Altera.

De sloop van het voormalige verzorgingstehuis is reeds begonnen. Start van de bouwwerkzaamheden zal eind 2018 aanvangen en oplevering van de woningen wordt reeds medio 2019 verwacht.

Delen:
Woningen

Tweede gebouw The Mayor in Amstelveen opgeleverd

Woningen

Altera verwerft Bibliotheek van wooncomplex De Rede te...

Winkels

Altera en MN verkopen winkelcentrum met woningen in...