Bedrijfsruimten

Alle portefeuilles voorzien van duurzaamheidscertificering

Na de Woning- en Winkel portefeuilles is nu ook de Bedrijfsruimte portefeuille voorzien van duurzaamheidscertificeringen. Nog nooit eerder is er in Nederland zo’n omvangrijke bedrijfsruimteportefeuille BREEAM gecertificeerd. In totaal kregen 9 gebouwen met 64 units het BREEAM NL In-Use certificaat. Deze gebouwen vertegenwoordigen circa 80.000 m² bedrijfs- en circa 15.000 m² kantoorruimte. Een belangrijke stap in de verdere verduurzaming van het vastgoed van Altera.

Erwin Wessels, CIO: “Het is een belangrijke stap om alle portefeuilles van Altera te voorzien van een duurzaamheidscertificaat. Het is namelijk een essentiële nulmeting om goed inzicht te krijgen om toekomstig verder te verduurzamen. Onze ambities zijn groot en we streven er naar het energieverbruik verder te verminderen, de afvalstromen te optimaliseren en spaarzaam om te gaan met water.”

De certificering werd uitgevoerd door vastgoedadviseur Colliers International. Met behulp van de nieuwe portfolio aanpak, die is ontwikkeld door Dutch Green Building Council, was het mogelijk om op een effectieve manier dit te doen. Deze methode werd ook al toegepast tijdens het certificeren van Altera’s winkelportefeuille van circa 200.000 m² eind 2018. Door het verder ontwikkelen van de BREEAM Energy Tool van DGBC is Colliers de eerste partij die op deze manier het energieverbruik van logistieke hallen inzichtelijk heeft gemaakt.

Venlo
Delen:
Organisatie

Altera Vastgoed voegt Simon Uildriks toe aan management...

Organisatie

Altera verwelkomt Parham Jadidi als Acquisitie Manager...

Organisatie

Benoeming van Maria Molenaar tot voorzitter van de Raad...