Winkels

Altera en MN verkopen winkelcentrum met woningen in Stadshart Zoetermeer

Vastgoedbelegger Altera Vastgoed NV (verder: Altera) heeft samen met MN (namens de Stichting pensioenfonds Metaal- en Techniek) winkelcentrum Stadshart Zoetermeer verkocht aan PingProperties.

Het betreft een binnenstedelijk comparison center (inclusief 48 bovengelegen appartementen) met een oppervlakte van 22.500 m² waar veel non-food gedreven winkels gevestigd zijn. Daarbij zijn 831 parkeerplaatsen met een gedeeld eigendom (45%) in vier parkeergarages.

Erwin Wessels, CIO Altera: “Met de verkoop van het Stadshart in Zoetermeer groeit onze convenience portefeuille naar ruim 87% en optimaliseren we het risico-rendementsprofiel verder. De portefeuille zorgt voor een stabiel direct rendement en is minder gevoelig voor e-commerce en conjunctuurveranderingen. De aankomende periode zal de portefeuille verder groeien door aan- en verkoop en asset management activiteiten in de portefeuille.”

George van Hooijdonk, Manager Strategic Partnerships RE: “Het Stadshart Zoetermeer heeft zeer vele jaren een keurige bijdrage geleverd aan het rendement binnen de retail portefeuille van PMT. PMT is sinds de ontwikkeling van het Stadshart mede – eigenaar van het genoemde object. De ontwikkeling van de mogelijke woontoren op de plek van de voormalige V&D is geen core business van MN/ PMT. Ook MN/ PMT richt zich binnen de sector retail steeds meer food & convenience vastgoed. Verder zal de portefeuille de komende periode  worden aangevuld met nieuwbouw woningen.”

Altera en MN werden bij de verkoop geadviseerd door Cushman & Wakefield, Capital Value, Dentons en BarentsKrans. PingProperties is bij de aankoop geadviseerd door CBRE, City Real Estate, Resi en Loyens & Loeff.

Stadshart Zoetermeer
Delen:
Woningen

Oplevering van Fase 1 De Zaanse Helden

Winkels

Altera contracteert Action voor het Gouweplein in Waddinx...

Woningen

Nautisch NDSM aan het IJ in Amsterdam opgeleverd