Woningen

Altera koopt 174 grondgebonden woningen met EPC 0,0 in Almere

Vastgoedbelegger Altera Vastgoed NV (verder: Altera) heeft met Vastbouw Vastgoedontwikkeling B.V. (verder: Vastbouw) overeenstemming bereikt over de aankoop van 174 grondgebonden woningen in Almere.

Het te realiseren project ’t Groene Wold bestaat uit acht woonhoven met in totaal 372 grondgebonden woningen. Altera neemt in het project 174 grondgebonden woningen, verdeeld over drie deelgebieden, af. De woonblokken bestaan uit hoek- en tussenwoningen van respectievelijk 80 m², 90 m² en 104 m². In de ruime achtertuinen van circa 12 tot 17 meter diep, bevindt zich een berging. Parkeren geschiedt op maaiveld binnen de contouren van de hoven, de hoekwoningen hebben twee parkeerplaatsen op eigenterrein.

Jaap van der Bijl, CEO Altera: “Met deze aankoop geven we verder invulling aan de behoefte voor startende gezinnen naar betaalbare eengezinswoningen in de Randstad. Naast betaalbaarheid voldoet het project aan de hoge eisen die wij stellen op het gebied van duurzaamheid. Hiermee past het project goed in onze duurzame en jonge woningportefeuille die recentelijk door GRESB is uitgeroepen tot ’s werelds duurzaamste woningfonds”.

Duurzaamheid

Alle woningen worden gasloos gerealiseerd en aangesloten op een energiesysteem. Dit energiesysteem bestaat voor elke woning uit een individuele luchtwaterwarmtepomp en 12 zonnepanelen. Bewoners wekken zelf elektriciteit op voor het verwarmen en koelen van de woning. Alle duurzame toepassingen zorgen er voor dat de Energie Prestatie Coëfficiënt 0,0 is. Het hemelwater wordt via het oppervlaktewater in ‘t Groene Wold opgenomen door wadi’s en een grote waterplas. Tevens kent ‘t Groene Wold een grote diversiteit aan groen en beplanting. Daarbij zal circa 50% van ‘t Groene Wold de bestemming ‘(stads)landbouw’ krijgen. Er is bovengemiddeld veel onverhard oppervlak vergeleken met andere woonwijken. Door dit onverhard oppervlak in combinatie met grote hoeveelheden oppervlaktewater en groen kan er gesproken worden over een klimaat adaptieve woonwijk.

 

Artist Impression Project 't Groene Wold in Almere
Artist Impression Project 't Groene Wold in Almere

Ronnie Hondeveld, directeur Vastbouw International Holding BV: “ Met verkoop aan Altera zekeren we een groot gedeelte van onze ontwikkeling ’t Groene Wold af. Met de bouw van de toekomstbestendige huur- en koopwoningen draagt Vastbouw ook met dit project bij aan de enorme woningbouwopgave die ons land kent.“

Locatie

‘t Groene Wold is onderdeel van Oosterwold, een gebied ten oosten van Almere. Oosterwold kenmerkt zich door enerzijds de rust van de natuur en anderzijds de bereikbaarheid van de stad en andere voorzieningen. Binnen deze wijk zijn er tal van voorzieningen op steenworp afstand, waaronder: verschillende supermarkten en kleinschalige winkels.

Naast de 372 grondgebonden woningen wordt er circa 5.590 m² aan commerciële voorzieningen gerealiseerd door Vastbouw. ’t Groene Wold wordt gerealiseerd in het stadsdeel Almere Hout. De wijken Nobelhorst en Vogelhorst zijn onderdeel van Almere Hout en zijn zo goed als voltooid. De wijk Oosterwold is een in aanbouw zijnde wijk van circa 4.300 hectare aan de oostkant van Almere en de westkant van Zeewolde. Hier is ruimte voor 15.000 nieuwe woningen. In dit gebied wordt gestreefd naar een rijke variatie aan woon- en werkmilieus en voorzieningen in lage dichtheden, als tegenhanger van de hoogstedelijke westelijke ontwikkeling.

Delen:
Woningen

Start bouw 200 middeldure huurwoningen Beneluxlaan in...

Woningen

Oplevering van 70 appartementen van project De Bank...

Woningen

Tweede fase grondgebonden woningen ’t Groene Wold in...