Woningen

Altera Vastgoed koopt 228 appartementen in Zaandam

Altera Vastgoed heeft met Stebru en Impact Vastgoed een overeenkomst gesloten voor de afname van 228 huurappartementen in het binnenstedelijke nieuwbouwproject Zaanse Helden aan het Mahoniehout in Zaandam.

De locatie is in 2017 door Stebru en Impact aangekocht ten behoeve van de herontwikkeling van het bedrijventerrein naar nieuwbouw appartementen. Het totale plan bestaat uit meerdere appartementengebouwen op een inpandige parkeergarage. Op het dek tussen de woontorens wordt een daktuin aangelegd. De aankoop van Altera betreft in totaal 228 appartementen verdeeld over 3 appartementengebouwen. De appartementen zijn 63 tot 84 m2 groot, beschikken over 2 of 3 kamers en zijn allen voorzien van een ruim terras of balkon. Alle appartementen zullen door Altera Vastgoed in de vrije sector huur worden aangeboden.

Met de aankoop van dit project in het centrum van Zaanstad, ziet Altera de kans om kwalitatief hoogwaardige huurwoningen te kunnen aanbieden voor de inwoners van Zaanstad. Met het  trein- en busstation Zaandam met directie verbindingen naar Amsterdam CS (slechts 15 min) op loopafstand is de locatie interessant voor woningzoekenden binnen de regio Groot Amsterdam.

Het project De Zaanse Helden is binnen de gemeente Zaanstad een top 15 project en maakt onderdeel uit van de Zaanse Prioriteitenlijst Woningbouw. Dit omdat de herontwikkeling een belangrijke bijdrage levert  aan de woningbouwambitie van 20.000 woningen van de gemeente Zaanstad. Hiermee voorziet  de gemeente in de huishoudensgroei op korte en lange termijn met de bouw van minimaal 1000 woningen per jaar. De ontwikkeling sluit tevens goed aan op de ambitie van de gemeente Zaanstad om van het gebied ten westen van het station een nieuwe woonwijk (Zaans Hout) te maken als onderdeel van het stadscentrum.

Duurzaam

De 228 woningen van Altera zijn gasloos en voorzien van een duurzaam WKO-systeem. Op de daken van de appartementengebouwen worden zonnepanelen aangelegd. De woningen liggen op loopafstand van het openbaar vervoer. In de parkeergarage zijn voorzieningen getroffen om ook in de toekomst voldoende oplaadpunten voor auto’s aan te leggen. De gevels, daken en vloeren  zijn hoogwaardig geïsoleerd. Hiermee draagt het project bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente Zaandam en Altera, één van de meeste duurzame woningfondsen van Nederland.

Delen:

Altera en De Nijs vieren hoogste punt Amstelveense project De Keizer met 103...

Altera en Bouwbedrijf De Nijs hebben op 21 december jl. het hoogste punt gevierd van het project De Keizer in Amstelveen met 103 nieuwbouw huurappartementen....
Woningen

Altera verwerft 91 appartementen en 2 commerciële ruimten in het plan Belvé...

Altera Vastgoed NV heeft met BV Ontwikkelingsmaatschappij Paleiskwartier overeenstemming bereikt over de verwerving van 91 nieuwbouw appartementen en 2...
Organisatie

"Woningfonds Altera groeit naar € 2 miljard"

CEO Jaap van der Bijl en Hoofd Acquisitie Edvard van Luijn vertellen in de januari editie van de Vastgoedmarkt over de achtergrond van de groeiambitie van...