Woningen

Altera verwelkomt Pensioenfonds Werk en (re)Integratie

Altera verwelkomt Pensioenfonds Werk en (re) Integratie (PWRI) als aandeelhouder. Het pensioenfonds stapt met € 85 miljoen in de groeiende woningportefeuille van ruim 6.000 woningen en een omvang van meer dan € 1,6 miljard.

Middensegment huurwoningen voor elke doelgroep staan volop in de belangstelling. De vraag vanuit de huurmarkt naar duurzame en goede huurwoningen is enorm. Altera speelt hierop in met haar woningstrategie: het bieden van passende en betaalbare woonproducten met de bestaande jonge en groene portefeuille en het toevoegen van nieuwbouw woningen op de juiste locaties. Altera heeft hierbij een lange termijn focus en streeft naar een balans tussen de belangen van de beleggers enerzijds en de belangen huurders en maatschappij anderzijds.

Jaap van der Bijl, CEO Altera: “We zijn bijzonder verheugd dat na een grondig selectietraject PWRI voor Altera heeft gekozen. PWRI is een vooraanstaand en belangrijk pensioenfonds en wij zien ook raakvlakken met hun beleid inzake maatschappelijk verantwoord beleggen. In ons investeringsproces zijn ESG-factoren geïntegreerd en wij willen met onze portefeuilles een duurzame bijdrage leveren aan de maatschappij”.

Kees Bethlehem, bestuursvoorzitter PWRI: “Een van de beleggingsovertuigingen van PWRI is dat maatschappelijk verantwoord beleggen loont. Een andere overtuiging is dat het heel goed mogelijk is om binnen de vierhoek van rendement, risico, kosten en ESG de optimale beleggingsbeslissingen te nemen. Wij verwachten veel op dit gebied van onze samenwerking met Altera”.

Ambitie

Altera Vastgoed heeft de ambitie om in de komende jaren de portefeuilles verder te ontwikkelen en te versterken. De woningportefeuille zal door de oplevering van 1.900 nieuwbouw woningen, vooral in het middensegment, en nieuwe acquisities een omvang van € 2 miljard bereiken op termijn. De winkelportefeuille richt zich op food & convenience: vastgoed waar de dagelijkse boodschappen gedaan worden, vooral in supermarkten en wijkwinkelcentra, en zal door gerichte acquisities kunnen groeien naar € 1 miljard.

Selectietraject

Het Nederlandse team van BMO Global Asset Management heeft als fiduciair manager van PWRI het selectietraject naar de nieuwe vastgoedmanager vormgegeven.

Lestrade Investment Liaison verzorgde de Operational Due Diligence.

 

Delen:
Woningen

Altera Vastgoed zet verdere verduurzaming voort in Udenh...

Woningen

Oplevering psychogeriatrisch zorgcomplex Robijnhof in...

Woningen

The Mayor is opgeleverd en volledig verhuurd