Organisatie

Klimaatlabels voor woning- en winkelportefeuille

Altera heeft in samenwerking met Blue Label getoetst hoe klimaatbestendig haar woning- en winkelportefeuille is. Aanleiding vormt de toenemende risico’s op schade en overlast door extremer weer. De inzichten zijn geclusterd, vertaald naar doelstellingen en opgenomen in zowel het ESG- als beleggingsplan van Altera. Zij werkt hiermee samen met gemeenten en waterschappen.

Erwin Wessels, CIO Altera:“Klimaatverandering heeft een grote impact op de leefbaarheid. Overlast van overvloedige neerslag raakt wereldwijd steeds meer vastgoed en daarmee ook eigenaren en huurders. Tegelijkertijd is er sprake van perioden met hogere temperaturen en droogte, hetgeen het woon- en winkelklimaat en huurderstevredenheid negatief kan beïnvloeden. BlueLabel heeft de klimaatrisico’s van onze portefeuilles in kaart gebracht. Hiermee is onze informatiepositie verbeterd. Om klimaatadaptatie op dit onderdeel verder vorm te geven wordt de samenwerking gezocht met belangrijke stakeholders”

“Voor elk gebouw is een klimaatlabel A tot en met E bepaald. Een A-label betekent dat het gebouw relatief weinig kwetsbaar is voor klimaatinvloeden en een E-label betekent dat het gebouw zeer kwetsbaar is. De labels maken het risico op wateroverlast in het pand door neerslag, hittestress in de directe omgeving van het pand, droogte in de ondergrond en het risico op overstroming als gevolg van dijkdoorbraak inzichtelijk”, zegt Mees Rijs van BlueLabel.

Om klimaatbestendigheid concreet en meetbaar te maken zijn klimaatlabels door BlueLabel ontwikkeld. BlueLabel is een joint venture van verzekeraar Achmea, ingenieursbureau Royal HaskoningDHV en wateradviesbureau Nelen & Schuurmans. Kijk voor meer informatie op www.bluelabel.net.

Binnentuin van De Edelstenen, Amstelveen
Heroes op Zeeburgereiland, Amsterdam
Delen:
Organisatie

Altera Vastgoed voegt Simon Uildriks toe aan management...

Organisatie

Altera verwelkomt Parham Jadidi als Acquisitie Manager...

Organisatie

Benoeming van Maria Molenaar tot voorzitter van de Raad...