Woningen

Nautisch NDSM in Amsterdam bereikt hoogste punt

Altera Vastgoed (hierna: “Altera”), BMB ontwikkeling (onderdeel van VolkerWessels) hebben samen stilgestaan bij het bereiken van het hoogste punt van het project Nautisch NDSM op de NDSM-werf, direct gelegen aan het IJ in Amsterdam-Noord. Het hoogste punt bevindt zich op de 19e bouwlaag.

Het totale project van circa 32.500 m² vloeroppervlak bestaat uit 268 woningen, verschillende commerciële ruimten, een binnentuin, een stallinggarage met 142 parkeerplaatsen en voorzieningen voor (openbaar) fietsparkeren. Binnen het project, bestaande uit zes bouwblokken, worden drie bouwblokken met 181 huurappartementen voor Altera gerealiseerd, waarvan 157 appartementen in het middenhuur segment, 90 parkeerplaatsen in de gemeenschappelijke parkeergarage en 965 m² VVO commerciële ruimten op de begane grond.

De 157 middenhuur appartementen voldoen aan de voorwaarden voortvloeiend uit het “Actieplan Meer Middeldure Huur” van de Gemeente Amsterdam. Deze regeling heeft het doel om betaalbare huurwoningen te realiseren voor de groep huurders die geen aanspraak kan maken op een sociale huurwoning of een huishoudinkomen hebben op basis waarvan vrije sectorwoningen niet haalbaar zijn.

Het project kent een lage EPC van 0,2 en wordt onder andere voorzien van PV panelen en een WKO installatie gecombineerd met stadsverwarming. Op het dak van de parkeergarage (niveau +1) bevindt zich straks een grote gemeenschappelijke daktuin voor de bewoners.

Overzichtsfoto Nautisch NDSM in Amsterdam
Overzichtsfoto Nautisch NDSM in Amsterdam

De bouw is in handen van Bouwcombinatie IBB Kondor/Kondor Wessels Amsterdam. Het gebouwensemble Nautisch NDSM is ontworpen door architect Liesbeth van der Pol van Dok architecten uit Amsterdam.

De gebouwen worden naar verwachting in de zomer van 2024 opgeleverd.

Delen:
Woningen

Nautisch NDSM aan het IJ in Amsterdam opgeleverd

Woningen

Altera verduurzaamt 77 woningen in Haarlem met Van Wij...

Woningen

Altera Vastgoed start samenwerking met Aalberts voor...