Organisatie

Roelie van Wijk-Russchen commissaris bij Altera Vastgoed NV

Vastgoedbelegger Altera Vastgoed NV (verder: Altera) heeft vandaag bekend gemaakt dat mevrouw Roelie van Wijk-Russchen op 24 juni 2020 door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders is benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van Altera.

Zij volgt de heer Johan van der Ende op, die na twee termijnen per gelijke datum afscheid neemt als lid van de Raad van Commissarissen. De heer van der Ende was acht jaar commissaris van Altera.

Mevrouw van Wijk heeft meer dan 25 jaar ervaring als bestuurder onder andere op het gebied van beleggingen en het gebied van duurzaamheid binnen alle asset categorieën. Van januari 2018 tot maart 2020 was zij Global Head of Responsible Business & Public Affairs bij Aegon AM. Daarvoor was zij meer dan elf jaar CEO van TKP Investments BV (TKPI). De eerste vijf jaar was zij ook directielid van TKP Pensioen BV (TKP). Daarvoor bekleedde zij tal van senior beleggings- en managementfuncties in de financiële sector, onder meer bij SNS AM, Philips Pensioenfonds, PGGM en ABNAMRO MeesPierson en een niet-uitvoerende bestuursfunctie bij het Spoorwegpensioenfonds.

De afgelopen zes jaar was zij tevens bestuurslid van de Dutch Fund and Asset Management Association (Dufas) en de laatste twee jaar was zij voorzitter. En was zij actief lid van de Taakgroep Financiering, onderdeel van het door de overheid ingestelde Nederlandse Klimaatberaad, dat onder andere resulteerde in de ondertekening van een commitment van de gehele Nederlandse financiële sector aan de klimaatdoelstellingen van het kabinet in 2019

Momenteel vervult zij diverse functies, waaronder als extern lid van de beleggingscommissie van Pensioenfonds PMT en lid van de Raad van Toezicht  van het Fries Museum en Keramiek museum Princessehof.

Met haar achtergrond en profiel is de Raad van Commissarissen van Altera compleet. De Raad bestaat nu uit de heer Hoefsloot (voorzitter), de heer Vink en mevrouw Van Wijk-Russchen.

Delen:
Organisatie

2023: Balansjaar gericht op de toekomst

Organisatie

Altera voegt Rudy Verstappen toe aan het management team...

Organisatie

Kees van der Plas gestart als Data Engineer bij Altera...