Woningen

Woon- en zorgcomplex Het Prinsenkwartier in Brielle opgeleverd aan Altera Vastgoed

Vastgoedbelegger Altera heeft woon- en zorgcomplex Het Prinsenkwartier aan de Burg. Van Sleenstraat in Brielle toegevoegd aan haar vastgoedportefeuille. Het betreft het 2e woon- en zorgcomplex in de beleggingsportefeuille.

Het Prinsenkwartier staat op historische grond binnen de vestingmuren van Brielle. Het complex bestaat uit 44 vrije sector huurwoningen voor de doelgroep gepensioneerden / 55+ers met een (latente of reeds aanwezige) extramurale zorgbehoefte, 28 intramurale zorgeenheden, ontmoetingsruimte van Welzijn Ouderen en werkplekken voor o.a. eerstelijnszorg medewerkers en 41 parkeerplaatsen.

De appartementen hebben allemaal een eigen buitenruimte. Het gebouw is zo ontworpen dat onderlinge ontmoeting van de bewoners wordt gestimuleerd om eenzaamheid tegen te gaan. De bewoners kunnen elkaar op een natuurlijke manier treffen, onder meer in een grand café en bij allerlei dagbestedingsprojecten. De 28 intramurale zorgeenheden en het welzijnscentrum zijn langjarig verhuurd aan zorgverlener Catharina, Thuis op Voorne. Het project is ontwikkeld en gebouwd door Gebroeders Blokland uit Hardinxveld-Giessendam.

Het gebouw is met een EPC van 0,0, circa 1.000 zonnepanelen, luchtwarmtepompen, sedum dak en CO2 gestuurde ventilatie units uiterst duurzaam en toekomstbestendig. Deze groene maatregelen dragen verder bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van Altera.

Behalve project Prinsenkwartier is ook zorgproject Robijnhof in Leiden momenteel in aanbouw en zal samen met onder andere nieuwbouwprojecten in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht zorgen voor een verdere groei van de portefeuille naar 6.500 woningen.

Jaap van der Bijl, CEO Altera: “Met de oplevering van het woon- en zorgcomplex wordt invulling gegeven aan de toenemende vraag naar een woningomgeving waar zorg dichtbij is. In samenwerking met Catherina, Thuis op Voorne is het complex ingericht passende bij de woonvraag voor nu en voor de toekomst. ”

Hans Biezemans, Bestuurder Catharina, Thuis op Voorne: “Met het Prinsenkwartier vernieuwt Catharina weer een deel van haar huisvesting. In een plezierige samenwerking is er eigentijds vastgoed ontwikkeld, waar in state-of-art wonen, zorg en welzijn voor senioren wordt voorzien. Het zorgdeel maakt middels de toepassing van domotica tevens de nieuwste standaard mogelijk: wonen in vrijheid met dementie”.

Delen:
Woningen

Oplevering van Fase 1 De Zaanse Helden

Woningen

Nautisch NDSM aan het IJ in Amsterdam opgeleverd

Woningen

Altera verduurzaamt 77 woningen in Haarlem met Van Wij...