Woningen

Altera start pilot met douchewarmtewisselaar van Sanura

Tijdens de eerste dag van de Provada hebben Niels Van Wonderen van Altera Vastgoed en Bart Bergmans van Sanura hun handtekening gezet onder hun samenwerking. De samenwerking vloeit voort uit de eerder gehouden duurzaamheidchallenge die met The Green Village is georganiseerd.

De Flatmate is een innovatief nieuw type douchewarmtewisselaar, dat eenvoudig kan worden aangesloten op een standaard douchekraan. Met dit systeem wordt de warmte uit het gebruikte douchewater gebruikt om de koude leidingen, en zo het nieuwe douchewater, op te warmen. Het systeem is eenvoudig, zonder te breken, te installeren. Doordat de warmte niet in de afvoer verdwijnt, kan veel energie worden bespaard onder de douche.

Een voordeel van het product is, dat het meteen toepasbaar is en daarmee per direct een bijdrage levert aan energiebesparing. De pilot wordt gestart bij de complexen in Haarlem (eengezinswoningen) en Hoofddorp (meergezinswoningen).

Altera streeft ernaar om haar portefeuille blijvend te verduurzamen door de inzet van bewezen oplossingen en het blijvend zoeken naar duurzame technische innovatie die binnen de portefeuille past en toepasbaar is op bestaande- en/of nieuwbouw.

Ondertekening door Bart Bergmans (l) en Niels van Wonderen (r)
Delen:
Woningen

Nautisch NDSM aan het IJ in Amsterdam opgeleverd

Woningen

Altera verduurzaamt 77 woningen in Haarlem met Van Wij...

Woningen

Altera Vastgoed start samenwerking met Aalberts voor...