Organisatie

Altera Vastgoed kiest voor FundStar analyse software

Om nog meer inzicht in de financiële performance te krijgen werkt Altera Vastgoed samen met FundStar. De software van FundStar is een waardevolle aanvulling op het bestaande ICT landschap omdat de analyse specifiek is ontwikkeld met het strategische fondsniveau als startpunt.

De tool is innovatief en onderscheidend omdat de opbouw van het rendement – en de variantie ten opzichte van de verwachtingen – nu gemakkelijk inzichtelijk is te maken. Het past in de wens om de performance voor de aandeelhouders verder te optimaliseren.

Na een uitgebreide proof-of-concept bleek de attributie en componentenanalyses van FundStar naadloos aan te sluiten bij de bestaande informatiehuishouding van Altera. De ingebruikname van FundStar verloopt soepel doordat de data in de operationele applicaties juist, compleet en beschikbaar zijn. Altera komt door de inzet nog meer in control bij zowel uitvoering als de besluitvorming bij het managen van haar sectorfondsen van in totaal ruim € 2 miljard.

Cyril van den Hoogen – CFO van Altera Vastgoed: ”FundStar werkt verbindend, we zijn nu meer in control over de herkomst van de performance in de portefeuille, discussies over uitkomsten en standen zijn uitgesloten doordat FundStar het inzicht in de portefeuille toegankelijk maakt.“
Jaap van der Bijl – CEO van Altera Vastgoed: “We zijn onder de indruk van de kennis en visie van het FundStar team en hun applicatie. We zijn enthousiast om launching customer te zijn en hebben alle vertrouwen in een succesvolle partnership.”

Ronald van Aerssen – Founding Partner van FundStar, is uiterst trots dat een institutionele belegger zoals Altera Vastgoed kiest voor FundStar. “Wij hebben een heldere visie met betrekking tot transparantie van performance in de vastgoedmarkt. Je wilt op elk moment uit kunnen leggen, intern en extern, wat het verschil is tussen de gestelde target en de daadwerkelijk behaalde en verwachte resultaten. Waarbij je daarnaast heel eenvoudig inzicht krijgt in de attributie van assets en componenten aan de performance. Altera deelt de visie dat dit de volgende stap is in transparantie en control.”

Over Altera

Altera Vastgoed biedt institutionele beleggers toegang tot core vastgoedbeleggingen in de sectoren woningen, winkels en bedrijfsruimten. De portefeuilles bestaan uit kwalitatief hoogwaardig en duurzaam vastgoed met stabiele rendementsverwachtingen. Altera heeft € 2 miljard onder beheer, maakt geen gebruik van vreemd vermogen en kent een laag kostenniveau. Kijk voor meer informatie op deze website.

Over Fundstar

FundStar biedt standaard software voor real assets investment managers en investeerders. Met FundStar krijgen gebruikers diep inzicht in de opbouw van rendement en snelle en duidelijke analyses tussen verwacht en gerealiseerd rendement. FundStar draagt zorg voor control en een betere interactie tussen de investment manager en al haar interne en externe stakeholders. Kijk voor meer informatie op www.fundstar.nl

Delen:
Organisatie

Altera Vastgoed voegt Simon Uildriks toe aan management...

Organisatie

Altera verwelkomt Parham Jadidi als Acquisitie Manager...

Organisatie

Benoeming van Maria Molenaar tot voorzitter van de Raad...