Woningen

Altera verwerft appartementen in het Paleiskwartier te Den Bosch

Vastgoedbelegger Altera Vastgoed NV (verder: Altera) en BV Ontwikkelingsmaatschappij Paleiskwartier hebben overeenstemming bereikt over de verwerving van 54 nieuwbouw appartementen in het project Terrazzo, gelegen in het Paleiskwartier direct naast de historische binnenstad van ’s-Hertogenbosch.

De ontwikkeling bevat 2-3- en 4-kamerappartementen, verdeeld over twaalf verdiepingen. Het project wordt aangesloten op de gebied WKO van het Paleiskwartier en wordt voorzien van zonnepanelen. De appartementen, variërend in omvang tussen 61 en 169 m², met ruime balkons, worden voornamelijk verhuurd in het middensegment.

Jaap van der Bijl, CEO Altera: “Na de succesvolle ontwikkeling en verhuur van 91 huurappartementen in het naastgelegen project Belvédère voegen we nu 54 appartementen uit project Terrazzo toe aan onze portefeuille. Onze nieuwbouw pijplijn bestaat uit ruim 1.700 woningen en zal de aankomende jaren gefaseerd worden opgeleverd. De projecten zijn o.a. gelegen in Amsterdam, Den Haag, Leiden, Rotterdam, Utrecht en Uithoorn en zorgen voor kwalitatieve duurzame groei van onze portefeuille verspreid over de demografisch sterke gebieden in Nederland.”

Het project Terrazzo is gelegen in het aantrekkelijke paleiskwartier naast het Centraal Station van Den Bosch, aan de voet van de Paleisbrug. Voorzieningen zoals restaurantjes, winkels, bioscoop en cafeetjes zijn op loopafstand zowel in het Paleiskwartier en de binnenstad te vinden. Tevens bevindt zich naast Terrazzo een Jumbo supermarkt.

Het project is ontwikkeld door BV Ontwikkelingsmaatschappij Paleiskwartier: een publiek-private samenwerking tussen gemeente ’s-Hertogenbosch, Koninklijke Volker Wessels Stevin en de NIBC Bank NV. De realisatie wordt verzorgd door Van de Ven Bouw & Ontwikkeling (VolkerWessels). De start van de bouw is voorzien in oktober 2020 en de oplevering volgt naar verwachting eind 2022.

Delen:
Woningen

Nautisch NDSM aan het IJ in Amsterdam opgeleverd

Woningen

Altera verduurzaamt 77 woningen in Haarlem met Van Wij...

Woningen

Altera Vastgoed start samenwerking met Aalberts voor...